بررسي اثر کمبوچاي تهيه شده از چاي سبز بر روي سطح گلوکز و پروفايل ليپيدي موش هاي صحرايي ديابتي

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن بررسي اثر کمبوچاي تهيه شده از چاي سبز بر روي سطح گلوکز و پروفايل ليپيدي موش هاي صحرايي ديابتي :


سال انتشار : 1393

نام کنفرانس, همایش یا نشریه : گياهان دارويي

تعداد صفحات :12

مقدمه: دیابت, بیماری مزمن و پیشرونده ای است که اختلالات چربی یکی از مشکلات متداول در این بیماری است که خود سبب پیدایش و تشدید عوارض کوتاه و بلندمدت می شود.هدف: مطالعه حاضر اثر کمبوچای تهیه شده از چای سبز بر روی سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی موش های صحرایی دیابتی را مورد بررسی قرار داد.روش بررسی: تعداد 30 سر موش صحرایی از نژاد ویستار که به وسیله تزریق آلوکسان با دوز 130 میلی گرم بر کیلوگرم دیابتی شده بودند به طور تصادفی به 3 گروه شامل: 1) گروه کنترل, 2) گروه دریافت کننده چای سبز 3) گروه دریافت کننده کمبوچای تهیه شده از چای سبز تقسیم شدند. به گروه شماره 2 چای سبز دم کرده, به گروه 3 کمبوچای تهیه شده از چای سبز و به گروه کنترل آب به میزان 5 میلی لیتر بر کیلوگرم روزانه در مدت 4 هفته گاواژ شد, سپس میزان گلوکز و پروفایل لیپیدی اندازه گیری شد.نتایج: سطح گلوکز سرم در گروه های کمبوچا و چای سبز نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار داشت (به ترتیب p=0.002 و p=0.0001). کمبوچای در مقایسه با چای سبز باعث کاهش معنی دار گلوکز شد (p=0.050). همچنین افزایش میانگین غلظت HDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز معنی دار بود (p=0.02) و کاهش میانگین غلظت کلسترول تام و LDL در گروه های کمبوچا و چای سبز نسبت به گروه کنترل معنی دار بود. در ضمن کاهش میانگین غلظت توتال کلسترول و LDL در گروه کمبوچا در مقایسه با گروه چای سبز نیز معنی دار بود (p=0.0001).نتیجه گیری: مصرف کمبوچای باعث کاهش غلظت گلوکز, LDL, کلسترول تام و افزایش HDL سرم شد که احتمالا این اثرات به علت ترکیبات حاصل از فرایند تخمیر می باشد.
کلید واژه: پروفایل لیپیدی, چای سبز, دیابت, کمبوچای

لینک کمکی